gekehartman

Burgemeester Dales Lezing 2019

25 januari 2019 - 20.00 uur

stadhuis Nijmegen

De Burgemeester Dalesprijs wordt dit jaar toegekend aan Geke Hartman van Pride Photo Nijmegen.

De prijs wordt uitgereikt aansluitend op de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing, die op vrijdag 25 januari a.s. in Nijmegen wordt uitgesproken door Sinan Can. Naast de lezing en de uitreiking van de Dalesprijs zal een zeskoppig koperensemble een stijlvol intermezzo verzorgen.

De Burgemeester Dalesprijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro, is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord.

Er is dit jaar gekozen voor Geke Hartman, vanwege haar inzet bij Pride Photo Nijmegen. Afgelopen jaar viel Geke Hartman op door de expositie ‘TROTS!’ op Plein 1944 in het centrum van Nijmegen. De foto-expositie geeft het leven van transgenders van alle dag een gezicht, en heeft tot doel om mensen te laten nadenken en om stereotype denkbeelden over mannen en vrouwen te doorbreken.

De jury van de Burgemeester Dalesprijs roemt Geke Hartman ook vanwege tal van andere activiteiten bij Pride Photo Nijmegen zoals het ‘Walking Dinner’ langs verschillende Pride Photo-exposities, en de ‘Historische Wandelingen’ langs bekende LHBTI-plekken in Nijmegen. Haar optreden is een schoolvoorbeeld van belangeloze inzet voor verbetering van de positie van minderheden.

Het bestuur van COC Regio Nijmegen ondersteunt de voordracht van harte. Ap Willemsen, voorzitter van COC Regio Nijmegen, zal Geke Hartman dan ook met plezier deze prijs overhandigen.

De Burgemeester Daleslezing en de uitreiking van de prijs vinden plaats in het stadhuis van Nijmegen op vrijdag 25 januari. De ontvangst is vanaf 20.00 uur, het programma begint om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie over de lezing en de prijs is te vinden op www.daleslezing.nl.