Headers-website5

Expositie Fotografen, Toen en Nu

05 juni 2015 - Tijden Divers uur

Roze Huis, St. Anthonisplaats 1

Vrijdag 5 juni opent de expositie van de resultaten van het fotoproject Toen en Nu. We hebben hedendaagse fotografen uitgenodigd om nieuw werk te maken naar aanleiding van foto’s uit het rijke roze verleden van onze stad. We daagden deze fotografen uit om de ontwikkelingen in de beeldvorming van seksuele diversiteit te verkennen en vast te leggen.

Het project Toen en Nu gaat over de verandering in beeldvorming rond homoseksualiteit. De Nijmeegse fotografen Ineke Duursema en An Stalpers  maakten in 1990 de serie ‘ Het kan ook Anders’  waarin zij haar visie op homoseksualiteit gaven waarin het hen ging “om trots, levenslust en schoonheid” te laten zien.

website: http://www.fotografica-nijmegen.nl  

Inspiratie

Deze foto’s inspireren fotografen van Nu om hedendaagse beelden van gender en seksuele diversiteit te maken. De oude en nieuwe foto’s maken samen zichtbaar welke veranderingen in beeldvorming plaatsgevonden hebben. Welke thema’s zijn uit zicht verdwenen en welke zijn nu actueel?

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het Roze huis. Daarnaast is het mogelijk om de expo te bezoeken op aanvraag. Mail dan naar: Helm@pridenijmegen.nl.