Headers-website5

Kiss your own gender

26 november 2016

Herfstdrift-bezoekers getest op gay-vriendelijkheid.

7Op zaterdag 26 november hebben Pride Photo Nijmegen en MilQ Nijmegen (“a gayminded party in the heart of Nijmegen, een driemaandelijks gayminded feest in club Gas19”) de gay-vriendelijkheid getest van de bezoekers van het Herfstdrift Festival 2016 in de Vasim. Dat deden we met de sprankelende kiss-your-own-gender-actie.

Twee charmante, en soms ondeugende,  entertainers spraken de bezoekers aan met een bord waarop stond “Would you kiss someone of your own gender?” En de Drift-bezoekers vonden het fantastisch: de actie leverde naast een brede glimlach op vele gezichten ook een groot aantal zoenende heterovrouwen en (ok, soms wat meer aarzelende) mannen op. De foto’s van het zoenspektakel vertellen de rest van het verhaal!

Doel van de actie: zichtbaarheid voor LHBT’ers (lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders) in het openbaar, een groep die niet altijd even goed zichtbaar is.

O ja, in de eerste alinea vertelden we dat we de gay-vriendelijkheid van de festivalbezoekers van Herfstdrift testten. Uitslag van de test: geslaagd!

Tekst: Martijn Exterkate (MilQ Nijmegen) en Wouter Christiaens (Pride Photo Nijmegen). Foto’s: Joëlle de Vries (Pride Photo Nijmegen).

Meer foto’s op onze facebookpagina

4