IMG_4452

Pride Photo Nijmegen op podium MM

23 mei 2015 t/m 25 mei 2015

Music Meeting
Park Brakkenstein
www.musicmeeting.nl

Tickets

Hoe leuk kan het zijn. Je krijgt begin dit jaar een opdracht vanuit Pride Photo Nijmegen om een muzieknummer te schrijven èn een videoclip te maken, en voor je het weet sta je op het podium bij Music Meeting. Dit overkomt Mischa van Hulsbeek en Ishwana Clark.

Samenwerking

Begin dit jaar zaten de mensen van Pride Photo Nijmegen, Stichting PAN en New Arts uit Nijmegen met elkaar om de tafel. Insteek van deze bijeenkomst; de wens om door middel van muziek en een videoclip, voor en door jongeren, aandacht te vragen voor seksuele en gender diversiteit. De handen gingen al snel op elkaar en zowel St. Pan als New Arts besloten om vanuit hun eigen achtergrond aan de slag te gaan. Beide organisaties gingen als een speer aan de slag en met als resultaat; veel enthousiasme en twee prachtige nummers. De primeur heeft het publiek van Music Meeting en daar zijn alle betrokken partijen super trots op.

Het Intro-podium bij Music Meeting is zaterdagavond 23 mei de hotspot voor Ishwana Clark (25) en New Arts, en maandagavond 25 mei voor Mischa van de Hulsbeek (23) en Stichting Pan.

Ishwana Clark met ‘ Worth it’

Ishwana zal zaterdagavond om 20.00 uur het podium beklimmen. In zijn Poetry track ‘ Worth it’ spreekt Ishwana (25) over het taboe en de consequenties rondom homoseksualiteit in Jamaica. Hij heeft de track vanuit zijn persoonlijke ervaringen in zijn geboorteland Jamaica geschreven. De track is geproduceerd door Jason Theunissen met vocals van Jeroen Lazeroms. Samen hebben ze er voor gezorgd dat ze een middenweg hebben gevonden tussen Spoken Word en Hiphop.

Ishwana is ruim drie jaar geleden gevlucht uit Jamaica vanwege zeer negatieve reacties op zijn homoseksualiteit. Met een videoclip in de maak en zijn optreden bij de Music Meeting, wil Ishwana deze problematiek onder de aandacht brengen.

Mischa van de Hulsbeek met ‘ Fluid’

Op maandagavond 25 mei ( 17.30 uur), is het de eer aan Mischa. Hij heeft samen met Stichting Pan keihard gewerkt aan een prachtig en ingetogen nummer ‘Fluid’ genaamd. Mischa schreef zelf de tekst en zegt hierover: “Ik voelde me direct aangesproken toen ik hoorde van dit project. Zelf voel ik me geen man en geen vrouw, ik voel me er eigenlijk een beetje tussenin. Ik heb dat geaccepteerd, maar ik merk dat de buitenwereld er soms moeite mee heeft. Ik vind het vervelend als mensen elkaar veroordelen op basis van wie ze zijn. Dat gebeurt bij mij ook. Ik probeer me daar weinig van aan te trekken en ga tegen de stroom in. Ik vind het belangrijk mezelf te kunnen zijn. Ik heb ‘het jezelf zijn’ als uitgangspunt voor mijn nummer genomen. De tekst is toegankelijk en kan iedereen aanspreken. Want; het moet niet uitmaken of je homo, hetero, lesbisch, transgender of biseksueel bent. Het gaat erom dat je kunt zijn wie je bent vanuit je diepste ‘ik’. Daar gaat het bij Pride Photo Nijmegen ook om en daarom was ik direct enthousiast.”

Ischwana en Mischa zijn op de volgende evenementen nog te zien

  • 12-13-14 juni op het Spark Jongerenfestival Dukenburg
  • op Roze Woensdag 22 juli tijdens de Vierdaagsefeesten

 

foto: Pierre van Megen