Headers-website5

Weg Met De Geraniums!

Locatiemanager Grete Visser stopt na een periode van zeven jaar met haar werk bij ZZG Zorggroep. De laatste jaren werkte ze als manager in Woonzorgcentrum Boszicht. Ter ere van haar afscheid – en mooi aansluitend bij de landelijke week van de reflectie die start op 21 november –  biedt Pride Photo Nijmegen Visser een bijzonder (afscheids)cadeau aan.

Van 23 november tot en met 21 december zal in de gangen op de begane grond van Boszicht de fototentoonstelling ‘Weg Met De Geraniums!’ te zien zijn.

Fotograaf Leo van Adrichem laat in deze fototentoonstelling portretten zien van mooie trotse ouderen van 55 tot 85. In 32 portretten en bijbehorende profielen ziet de bezoeker de kracht van oudere homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen. Gefotografeerd in hun eigen dagelijkse omgeving, bezig met hobby of werk, toont Van Adrichem wat deze oudere LHBT’s bezighoudt. Stilzitten achter de geraniums? Dat is geen optie voor deze roze senioren.

‘Met Pride Photo Nijmegen laten we graag zien wat onzichtbaar is’, aldus projectleider Wouter Christiaens. ‘En oudere LHBT’s in zorginstellingen laten zich om wat voor reden dan ook vaak (nog) niet of niet meer zien. Daarom ben ik zo blij dat deze fototentoonstelling geëxposeerd wordt in Boszicht.‘

Officiële opening ‘Weg Met De Geraniums!’: 23 november om 10.00 uur

Locatie Boszicht: Heemraadstraat 10 6525 TJ Nijmegen

Meer informatie? Bel met Wouter Christiaens, Projectleider Pride Photo Nijmegen: 06- 55733000

Burgemeester Dales Lezing 2019

25 januari 2019
20.00

stadhuis Nijmegen

De Burgemeester Dalesprijs wordt dit jaar toegekend aan Geke Hartman van Pride Photo Nijmegen. De prijs wordt uitgereikt aansluitend op de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing, die op vrijdag 25 januari a.s. in Nijmegen wordt uitgesproken door Sinan Can. Naast de lezing en de uitreiking van de Dalesprijs zal een zeskoppig koperensemble een stijlvol intermezzo verzorgen. De Burgemeester Dalesprijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro, is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord. Er is dit jaar gekozen voor Geke Hartman, vanwege haar inzet bij Pride Photo Nijmegen. Afgelopen jaar viel Geke… Lees verder