Terugblik Adult Alternative


Van 4 september tot en met 4 oktober 2020 organiseerden we de eerste erotische fototentoonstelling met transgender en non-binaire modellen ooit. In de Stevenskerk nota bene. Om taboes te doorbreken. En dat is gelukt. Meer dan 15.000 bezoekers genoten van de expo. En dat geheel conform de corona-richtlijnen. Veel was te danken aan de online-promotie, die we door de Aanpoters lieten verzorgen. Hier zie je in het kort de resultaten.
• we bereikten zowel bezoekers die speciaal voor de tentoonstelling en de randprogrammering, als dagjesmensen en toeristen die ‘zomaar’ de kerk kwamen binnenlopen. En dat was precies wat we wilden!
• de openingsavond op 4 september was helemaal volgeboekt
• enkele honderden bezoekers genoten in het openingsweekend van interactieve optredens van Mind Mix, Ets, Improvisatie en Theater, The Transketeers, House of Insecurities en de gesprekken met fotografen en modellen georganiseerd door Spotforall.
• het openingsweekend zelf werd door bijna 3.000 mensen bezocht.
• 15.291 bezoekers in totaal van 4 september t/m 4 oktober
• 80% van de geïnteresseerden kwam van buiten Nijmegen
• 3 gastenboeken vol met reacties variërend van “Wat een vreselijke tentoonstelling, wat zonde om dat in deze kerk te doen. Schandalig!” tot “Prachtige tentoonstelling. Ik vind het zo mooi hoe er licht gebracht wordt naar transpersonen. Ik vind het zo geweldig dat er zo veel mensen mee hebben geholpen om ook maar een deel van de vele taboes die hier worden tentoongesteld te doorbreken. Ik heb ervan genoten!”
• We hebben minimaal 17 media-organisaties bereikt. Oa:
o De Gelderlander op de voorpagina en anderhalve pagina in het regiokatern (oplage 110.000)
o Een item in Hart van Nederland van SBS 6 (651.000 kijkers)
o Interview met een van onze modellen op NOS radio 1 journaal (283.000 luisteraars).
Wij werkten samen met Board with Church. Deze stichting zoekt nieuwe invullingen aan de Stevenskerk, ook in een niet-religieuze context. Betekenis, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke vraagstukken zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
Pride Photo Nijmegen is met Adult Alternative aangesloten bij Stichting Roze Woensdag.